susanna_uusitaloSusanna Uusitalo on Aalto-yliopiston ja Turun ammattikorkeakoulun kasvattama tekstiilisuunnittelija ja taiteen maisteri. Opinnoissa painottuivat kokeellinen materiaalien käyttö, tulevaisuuden ennakointi, yrittäjyys ja muotoilun tutkimus. Susanna on utelias ja kiinnostunut laajalti kaikesta pintojen kuvioinnista ja konseptuaalisesta suunnittelusta muotoilun kokemusperusteiseen tutkimukseen.

Kuosi- ja printtisuunnittelussa Susanna on työskennellyt vaatetuskankaiden, sisutuskankaiden ja paperisten painotuotteiden sekä kovien materiaalien kuten lasin kuvioinnin parissa. Suunnittelijana Susanna on monipuolinen sekä kuva-aiheiden ja tekniikoiden suhteen. Maalauksellisia abstrakteja pintoja, graafisia kuvioita ja esittäviä piirroksia syntyy sulassa sovussa.

Kaupallisen suunnittelun ohella Susanna leikkii mielellään kankaanmaalaustekniikoilla ja kokeilee uusia materiaaleja ja työkaluja. Leikki, kokemuksellisuus ja tutkimuksellinen ote työskentelyyn ovat Susannan taiteellisen työskentelyn tärkeimmät lähtökohdat. Materiaaliksi eksyy usein tekstiilien lisäksi myös kierrätysmateriaaleja kuten paperia ja muovia. Näin syntyvät kolmiulotteiset teokset tutkivat lähinnä tilan kokemista akustisten ja visuaalisten elementtien kautta.

uusisusanna[at]gmail.com
www.susannauusitalo.com
www.instagram.com/raakileita