Jean-Marie Blas de Roblès: Point Nemon saari (L’Ile du Point Nemo, 2014). Suom. Saana Rusi. ISBN 978-952-69000-4-9. 420 s. Nid.

Jossain Skotlannissa rannalle ajautuu kolme oikeaa jalkaa ja kassakaapista katoaa kookas timantti. Eksentrinen seikkailijajoukko ottaa mysteerin selvittääkseen, matkaa maailmankuulu roisto kintereillään halki maanosien ja kummallisesta kulkuvälineestä toiseen, yhä kauemmas lähtöpisteestään ja lähemmän pistettä, jossa maailma loppuu.

Toisaalla – ja toisessa ajassa – ranskalaisen e-kirjojen lukulaitteita valmistavan tehtaan vähintään yhtä riemunkirjava henkilökunta yrittää selvitä omista vastoinkäymisistään, joissa hyvällä tarinalla on kaikissa tärkeä roolinsa.

Point Nemon saari on intertekstuaalisia viittauksia ryöpyttävä, lukijan pään pyörälle laittava riemastuttava ja rivokin rakkaudenosoitus suurille salapoliiseille, kekseliäille seikkailijoille, maanalaiselle vastarinnalle ja ennen kaikkea tarinankerronnan voimalle.

Jean-Marie Blas de Roblès (s. 1954) on Brasliassa, Kiinassa, Italiassa, Libyassa ja Taiwanissa vaikuttanut, Algeriassa syntynyt ranskalaiskirjailija. Point Nemon saari on hänen yhdeksäs romaaninsa.

Osta verkkokaupasta

Teoksesta muualla:

Tarinamylly vie tekstistä toiseen – Turun Sanomat 23.10.2020